Mit hiszünk?

HISSZÜK, hogy világunk mögött egy tudatos személy áll, ő alkotta és működteti mindazt, ami körülvesz bennünket.

HISSZÜK és tudjuk, hogy ez a személy (Isten) megtapasztalható, személyes életünk részévé akar válni, gondoskodik rólunk, és nem hagy minket egyedül.

HISSZÜK, hogy kb. 2000 évvel ezelőtt a Földön élt egy ember (Jézus), aki különleges volt. Hisszük, hogy igaz, amit magáról állított; az Isten küldötte és az Ő Fia.

HISSZÜK, hogy élt, tanított, csodákat tett, majd meghalt, és feltámadt. A halála által lehet nekünk is közvetlen kapcsolatunk Istennel, az ő ártatlan áldozata miatt nyerhetünk bocsánatot a tudatos és tudatlan rossz cselekedeteinkre, hibáinkra, bűneinkre.

HISSZÜK, hogy Jézus a feltámadása után a Földről különlegesen eltávozott (mennybe ment), de vele a mai napig élő kapcsolatot lehet kialakítani és fenntartani.

HISSZÜK, hogy Istent a Biblián keresztül meg lehet ismerni, és ebben Isten a lelke által (Szentlélek) segít.

HISSZÜK, és tudjuk, hogy Istennel való személyes kapcsolat kihatással van az életünkre, segíti a mindennapjainkat, de leginkább irányt és értéket ad az életünkben.

HISSZÜK, hogy az emberi élet egyszeri és megismételhetetlen. De a halál után az ember nem tűnik el, hanem Istennel találkozik, és számot ad a tetteiről, életéről, legfőképpen pedig arról, hogy a földi élete során milyen kapcsolatban volt Istennel, és élt-e a bűnök bocsánatának lehetőségével.

HISSZÜK, hogy Isten jelenlétét és szeretetét tapasztalni lehet a keresztények közösségében, Isten gondoskodása az embertársi segítségen keresztül is átélhető. Ez a közösség nyitott, Isten személyes megtapasztalása bárki számára elérhető.

 

Bemutatkozunk

 

Pásztor Zsófi

lelkész

 

Orthné Gábor Ildikó

Image Box text

 

Szalai András

Image Box text