Facebook

Aktuális híreinkhez kérem látogasson el Gyülekezetünk Facebook oldalára!

https://www.facebook.com/kiscelli/

Kategória: Friss | Hozzászólás most!

Nyári okos istentiszteletek 2017

Kategória: Friss | Hozzászólás most!

Ökumenikus Imahét 2016

ökima7-2016-1
Kategória: Friss | Hozzászólás most!

Keresztelő

Kiss-Bózsó Sámuel keresztelőjén a gazdag ifjú példázata volt az igehirdetés alapigéje: "Istennek minden lehetséges!"

Posted by Magyarországi Metodista Egyház Óbudai Gyülekezet on 2015. október 11.

Kategória: Friss | Hozzászólás most!

Október a Reformáció Hónapja záró Istentisztelet

Szent közösség: felekezet- és generáció-közi úrvacsorai istentisztelet
a reformáció hónapja alkalmából

DSC_7049Október utolsó vasárnapján a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa szervezésében, ősi úrvacsorai liturgia keretében tartott istentiszteleten vettek részt a protestáns felekezetek képviselői az Óbudai Metodista Gyülekezetben. Az istentiszteleten az igét az Ószövetség záró mondatai (Mal. 3, 22-24.) alapján hirdette Papp János baptista egyházelnök, az úrvacsora-szentség szolgálatát Lackner Pál evangélikus püspök, Csernák István metodista szuperintendens, Fischl Vilmos, a MEÖT főtitkára és Papp János végezte. A református egyházat Huszár Pál, a Zsinat világi elnöke képviselte.

DSC_7058John Wesley, az angol reformáció nagy alakja az amerikai metodista közösségeknek küldte használatra azt a liturgiát, amely a vezérfonala volt a hagyományosan október utolsó vasárnapján megrendezett ökumenikus istentiszteletnek. A liturgia szövegében az évszázadok során megérlelődött ősi keresztény szövegek, imádságok és hitvallások hordozzák az úrvacsorában a közösség részévé váló Jézus Krisztus szabadító üzenetét. Az együtt mondott évezredes liturgiai szövegek megerősítették és hitelessé tették a teremben jelen lévő egyházi vezetők, laikus elöljárók és egyháztagok közösségét a korábbi generációk üldöztetésekben és nehéz élethelyzetekben életet jelentő hitét megjelenítve.

DSC_7000Papp János igehirdetésében a magyarázott ószövetségi szakaszban felhangzó hatalmas prófétai ígéret kapcsán az egymás mellett élő generációk felelősségét emelte ki. Felhívta a figyelmet arra, hogy az idősebbeknek és a középkorúaknak kezdeményező szerepet kell magukra vállalva kell munkálkodniuk azon, hogy a gyorsan változó környezetben az eltérő életkori sajátosságok és szokások mellett is szeretetben értsék meg egymást a nemzedékek.

Az estet a vendéglátó metodista gyülekezet szokása szerint közös teázás zárta, így a jelenlévőknek alkalmuk volt az ige szavára reagálni és a nemzedékek és felekezetek közötti párbeszédet gyakorolni.

Pásztor Zoltán

Kategória: Friss | Hozzászólás most!

Carol White 1939-2014

10178145_607504292658871_2101840502607980532_n

Sajnálattal és mély fájdalommal értesültünk arról, hogy Carol White testvérünk 2014. április 6-án súlyos betegsége után elhunyt! Az utóbbi időben Carol sokat szenvedett, nagy fájdalmai voltak és az utolsó ellenőrzés komoly áttétet mutatott, amit nem lehetett már orvosolni.

Carol és Mary 10 éve voltak először Magyarországon az első El Paso-i Önkéntes Csoporttal, és azután még négy alkalommal misszióztak magyarországi gyülekezeteinkben. Mindannyian emlékszünk csendes, de mégis jó humorú személyiségére, önzetlen segítőkészségére és mély Krisztusban gyökerező hitére. Amikor Mary ment át a rákbetegség nehéz időszakán, ott állt mellette, biztatta, segítette. Most Mary tette ugyanezt; végig vele volt és bátorította ezekben a nehéz napokban.

Hálásak vagyunk mindazért, amit Carol értünk és egyházunkért tett, valamint mindazért, amit Isten benne nekünk ajándékozott! Családja, szerettei, valamint az El Paso-i St. Mark Gyülekezet számára Istenünk vigasztalását kívánjuk!

“Az istenfélőkben gyönyörködik az ÚR, azokban, akik az ő szeretetében bíznak.” (Zsolt 147,11)

Kategória: Friss | Hozzászólás most!

meghivó_húsvét_COLOR

Kategória: Friss | Hozzászólás most!

Ifjúsági Istentisztelet

Nyomtatás

Kategória: Friss | Hozzászólás most!

Szülői Klub

 

sss

Kategória: Friss | Hozzászólás most!

Őszi programjaink

DSC_7324-Edit

Kategória: Friss | Hozzászólás most!